Patricia Widmer

Keramiek

14

Locatie van Patricia Widmer

Démarche artistique

Nieuwsgierig van aard, ik heb altijd al gehouden van creëren, en van met mijn handen te werken. Ik hou van ontdekken, spelen en verwonderen. Al dit vond ik in keramiek.

Mijn ‘Bulles’ bestaan in verschillende maten, verschillende kleuren, met of zonder stippen, maar ze zijn altijd rond : rond zoals de aarde, de maan, zoals zeepbellen...

Elke zeepbel is uniek en prachtig, net zoals elk van ons.  Door zijn rondheid en eenvoud nodigen mijn ‘Bulles’ uit tot zachtheid en mijmering.

De natuur is mijn voornaamste inspiratiebron: haar schoonheid, haar kracht, haar zachtheid, haar intelligentie leiden mij op mijn weg. Ik hou van wandelen, aan de voet van een boom zitten en nadenken over de bomen, de lucht en de wolken. Daarna ga ik weer aan het werk. Als ik met klei werk, denk ik niet na, mijn handen werken vanzelf en Bubbels worden geboren onder mijn vingers.

Door mijn creaties, hoop ik mensen een pauze te bieden van de wervelwind van het leven. Als ze naar mijn Bubbles kijken, is dat een uitnodiging om te rusten, om te dromen. De techniek van de terra sigillata geeft een satijnen aspect dat oproept tot strelen, tot zachtheid, tot aanraken en aangeraakt worden.

Ik geef mijn werken geen naam zodat de mensen zich erin kunnen projecteren, opdat zij beter kunnen voelen wat hen aanspreekt, wat zij zich inbeelden, opdat zij niet worden beïnvloed door een titel en ze kunnen noemen zoals zij willen.

Left arrow icon
Terug naar de vorige pagina