Nina Neuray

Illustratie/Schilderkunst/Grafiek

8

Locatie van Caroline Dujardin

Démarche artistique

Geboren in 1996 in België, vervolg ik mijn opleiding als illustrator aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel. Mijn werk is gericht op het geïllustreerde boek; Ik teken, ik schrijf verhalen en ik ontwerp het hele album. Ik maak ook meer picturaal werk, dat draait om prentkunst en schilderkunst.

Omdat mijn werk voornamelijk rond het boek draait, vertellen de illustraties die ik maak verhalen. De behandelde thema's gaan vaak over reizen en ontheemding, maar ook over territorium en samenwonen tussen natuur en mensenwereld. Ik verbeeld, bouw en componeer illustraties rond een ruimte, waarin karakters zullen evolueren. Het landschap speelt een primordiale rol in mijn composities. Ik heb een grote interesse in de sferen die de plekken uitstralen. Ik voeg details en leads toe, die de lezers door de vertelling zullen leiden.

Observatie staat centraal in mijn werk, veel notitieboekjes vergezellen me als ik beweeg, ze dienen me om momenten van het leven vast te leggen. Observatie betekent ook aandacht schenken aan de verbazingwekkende kleine dingen van het dagelijks leven, hier beginnen de verhalen.

Left arrow icon
Terug naar de vorige pagina